Tuesday, 18 June 2013

Soalan CompTIA A+


Salam satu Malaysia, Alhamdulillah akhirnya berjaya jugak menamatkan kursus COMPTIA A+  dengan jayanya. Apa benda COMPTIA ni...??? Computing Technology Industry Association, basiclly belajar pasal komputer macam mana nk format, repair motherboard, troubleshooting dan sebagainya memang banyak kita dapat dari kursus ni memang detail gile... COMPTIA A+ ni ada dua paper 220-801 n 220-802 ni la code paling latest buat masa skang, kali ini CompTIA buat soalan baru ada soalan objektif dan soalan simulation, mula admin dah gelabah dah...haha sebab Comptia ni pun kategori hardcore jugak punya soalan... Semua kawan-kawan admin dah risau apa lah soalan simulation ni sebab trainer yang ajar pun xpernah lagi lihat soalan simulation ni ada 4 soalan, kalau korang nak soalan 
pm admin k, melalui Facebook kew, message kot wechat kew imrankhodori, jangan risau admin sentiasa on9 just pm ja... Admin akan sent ke email korang dengan contoh-contoh soalan sekali dan exercise macam kita exam lesen L dulu dalam PC, hampir 1000 soalan admin ada, untuk yang berminat pm admin k... Version android pun ada just 15 soalan transfer soalan yg admin bagi boleh guna di smartphone anda...

Contoh certification CompTIA A+


Kalau korang nak kerja oversea pun boleh sebab sijil ni diiktiraf seluruh dunia, tempoh untuk sijil ni 3 tahun.
Comments
1 Comments

1 comment :

Aiman Yajid said...

ni iktiraf ke klu nk mintak keje gov?